Pintamateriaalit omakotitaloon

Tässä blogitekstissä esittelen hieman tarkemmin parin vuoden takaisen projektini, jossa asiakas pyysi apua tulevan kodin pintoihin ja valaistukseen. Talo on valmistunut 2019 ja siinä asuu kolmilapsinen perhe. Jokainen lapsista sai oman huoneen ja värimaailma haluttiin pitää lapsille sopivana, mutta sellaisena, ettei tarvitse useaan vuoteen vielä olla maalaamassa seiniä uudelleen. Tapetteja ei haluttu, joten ehdotin ilmettä seinille yhdistelemällä erilaisia sävyjä ja maalaamalla niistä kuviot. Tästä ideasta perhe innostui ja niinpä valitsin toiveita kuunnellen ja kokonaisuuden huomioon ottaen maalisävyt sekä annoin niksit miten tehdä kuviot seinille. Perheen vanhemmat hoitivat maalauksen (niinkuin pääasiassa koko talon rakentamisenkin!) itse.
Lattiaksi perhe halusi oleskelutiloihin ison laatan. Väriksi valikoitui mattainen vaaleanharmaa, jossa on pieni kimalle ja tekstuuri pinnassa. Kaikkiin makuuhuoneisiin valitsin laattaan sopivan puukuosisen vinyylikorkkilattian tuomaan lämpöistä tunnelmaa. Vaalea puu toistuu myös muussa sisustuksessa ja se tuo pehmeyttä muuten hyvin vaaleaan ja valoiseen kotiin.

Lastenhuone 1

Seinissä käytettiin kahta eri sävyä ja kuvio rajaa sängyn alueen.

Lastenhuone 1 lähikuva

Vaaleanpunaiset sävyt ovat murrettuja eli niissä on seassa harmaata, jolloin lopputulos on rauhallinen.

Lastenhuone 2

Toisessa tyttöjen huoneessa yhtenä sävynä seinällä on murrettu valkoinen.

Lastehuone 3

Pienen pojan huone sai harmaanvihreät sävyt graafisella vuorikuviolla.

Vanhempien makuuhuoneeseen haluttiin vain yksi rauhallinen sävy seiniin. Huoneeseen on näkymä olohuoneesta, joten kokonaisuuden kannalta hyvin murrettu harmaa oli paras vaihtoehto. Olohuoneessa sekä keittiön ja eteisen alueella on lähes puhtaanvalkoiset seinät, koska ehjää seinäpintaa ei juurikaan ole vaan paljon ikkunoita, ovia ym.

Olohuone

Näkymä olohuoneesta vanhempien huoneeseen on rauhallinen ja lämpöinen.

Ikkunoista tulviva valo muuntaa värejä vuoden- ja vuorokaudenaikojen mukaan, mutta oikein valituilla sävyillä seinät näyttävät aina kauniilta.

Tein perheen uuteen kotiin myös valaistussuunnitelman, jossa piirsin pohjakuvaan valaisimien paikat – myös irrallisille valaisimille eli seinä- ja pöytävalaisimille. Näin sähkösuunnitelmassa osattiin ottaa huomioon niidenkin paikat.

Palaute perheen äidiltä projektin jälkeen:

”Meille oli tosi tärkeää saada kaikki kerralla oikein. Itsehän olisin valinnut vain omaa silmää miellyttävät värit ja lopputulos olis ollu sen mukainen. Onneksi saatiin Mialta apuja, säästettiin kaikkien aikaa ja hermoja.”

Kiitos tälle ihanalle perheelle luottamuksesta. Onnellisia vuosia uudessa kodissa!

Jos sinuakin askarruttaa kodin värit tai valaistus, niin luulenpa että kotisi tarvitsee minua.

-Mia